Meteen naar de inhoud

Kennismaken met Willemijn

Dominee Willemijn van Dijk is een van de experts die aan het woord komt in de video’s bij Vieren. Maar wie is zij eigenlijk?

Wat vind je het allerlekkerste gerecht? De familie van mijn man heeft wortels in Indonesië. Door zijn familie ben ik erg gaan houden van de Indische keuken. Bijna wekelijks wordt er in ons huis Indisch gegeten. Vegetarisch is daarbij gelukkig geen probleem.

Waarom ben je eigenlijk theologie gaan
studeren?
Ik ben een groepsdier. Ik hou ervan om samen ergens aan te werken. Dit in combinatie met dat ik als tiener moeilijke levensvragen en de vragen naar God niet uit de weg ging, zorgde ervoor dat ik bij theologie uitkwam. Ik kon daar alles in kwijt.

Waar ervaar jij God? In de rust, als ik mij niet laat opjagen door alles wat ik moet doen. In de onverwachte mensen en dingen die op mijn pad komen. En vaak pas achteraf, als ik terugkijk op verschillende gebeurtenissen in mijn leven.

Wie kom ik tegen als ik je voordeur door kom? De liefste en leukste mensen van de wereld; mijn man, onze dochter van zes en onze zoon van anderhalf.

Wat vind je de mooiste uitspraak van Jezus? Ik ben erg gehecht aan het Onze Vader. Ik vind het bijzonder dat dit gebed zoveel mensen wereldwijd en door alle eeuwen heen aan elkaar verbindt.

Hoe oud ben je? Ik ben 35. Gelukkig blijf je in de kerk relatief gezien vrij lang jong, haha.

Wat moet je absoluut niet tegen je zeggen? Iets vrouwonvriendelijks. Dan staat er een feminist in mij op.

Meer informatie over Willemijn vind je in het magazine dat bij Vieren hoort. Je kunt ook kennismaken met Peter van der Beek, Pieter Both en Jeannet van Doorn.