Meteen naar de inhoud

Kennismaken met Jeannet

Dominee Jeannet van Doorn is een van de experts die aan het woord komt in de video’s bij Vieren. Maar wie is zij eigenlijk?

Wat is het ondeugendste dat je als tiener hebt gedaan? Als ik geen zin meer had in bepaalde vakken, dan ging ik gewoon naar huis en de volgende dag leverde ik een eigen briefje in bij de conciërge: ‘Ongesteld en doorgelekt.’ Ik wist dat de mannelijke conciërges en de rector daar nooit naar zouden durven te vragen. En dat hebben ze ook nooit gedaan, terwijl het best vreemd was dat ik daar meerdere keren per maand last van had!

Waarom ben je eigenlijk theologie gaan studeren? Vroeger kerkten wij als gezin in een orthodoxe kerk. Als tiener ontmoette ik jongeren uit andere kerken en hun kerkdiensten waren een stuk vrolijker. Er bleken veel verschillende meningen te zijn over God, Jezus en de Bijbel, en ik wilde zelf uitzoeken hoe het zat.

Waar ervaar jij God? Er is niet één plek waar ik hem ervaar, maar hij duikt hier en daar op. Soms in de liturgie, soms in de natuur, in de Bijbelverhalen, in andere mensen.

Wie kom ik tegen als ik je voordeur door kom? Je wordt dan gelijk heel uitbundig en blij begroet door onze Labradoodle Zoeby! Deze hond geeft je gelijk het gevoel dat je heel erg welkom bent. Zodra je iets verder loopt komt ze haar mooiste speeltjes aan je voeten leggen.

Wat vind je de mooiste uitspraak van Jezus? ‘Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zal voor zichzelf zorgen. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.’

Meer informatie over Jeannet vind je in het magazine dat bij Vieren hoort. Je kunt ook kennismaken met Peter van der Beek, Pieter Both en Willemijn van Dijk.