Meteen naar de inhoud

Een cursus starten

Wil je zelf een cursus starten? Hier vind je alle informatie en hulp. Bij Vieren ontdekken mensen via bekende feesten wat christenen beweegt. Als je gespreksleider wilt zijn, meld dan jouw cursus aan om de magazines en uitnodigingen te ontvangen.

Vieren is bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het christelijke geloof. De cursus bestaat uit filmpjes, papieren magazines en een handleiding voor de gespreksleider(s). Het materiaal is in het bijzonder geschikt voor twintigers en dertigers, maar elke leeftijd kan ermee aan de slag.

Gratis magazines

Meld je aan, de papieren magazines sturen we dan gratis naar je toe. En je kunt eventueel ervaringen uitwisselen met andere groepen.

  • Vieren steekt in bij iets dat iedereen kent: de christelijke feestdagen.
  • Vieren is breed georiënteerd: er komt een diversiteit aan visies naar voren.
  • Vieren heeft aandacht voor hoofd (cognitief), hart (gevoel) en handen (actie)
  • Vieren is flexibel: je kunt je eigen planning en programma maken.
  • Vieren is meebeleven: deelnemers maken echt iets mee van geloven.

Doelgroep

Veel mensen kennen het christelijk geloof niet echt en hebben weinig ervan zelf meegemaakt. Met Vieren geef je hen de kans serieus te onderzoeken wat het betekent om te geloven. De cursus is voor mensen die nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn in het christelijke geloof. Het maakt niet uit welk opleidingsniveau iemand heeft, welke spirituele ligging of kerkelijke achtergrond.

Jouw rol

Als gespreksleider is je belangrijkste taak om de ontmoetingen praktisch en inhoudelijk voor te bereiden. En om de gesprekken in goede banen te leiden. In de voorbereiding bepaal je (eventueel samen met de groep) welke onderdelen van het programma je wilt doen.

Handleiding

In de handleiding vinden gespreksleiders alles wat ze moeten weten over hoe je die rol het beste kunt invullen: van praktische tips tot een persbericht. Ook vind je in de handleiding alle programmaonderdelen: bij elk feest zijn er 7 onderdelen voor het programma, waaruit je kunt kiezen. Zo kun je voor jouw groep een passend programma samenstellen. Er is ook een checklist beschikbaar die je kunt langslopen voordat je begint.

Veelgestelde vragen

We krijgen regelmatig vragen over Vieren. Een aantal inhoudelijke en praktische vragen beantwoorden we op de pagina met veelgestelde vragen. Denk aan vragen zoals: