Meteen naar de inhoud

Kennismaken met Peter

Jeugdpastor Peter van der Beek is een van de experts die aan het woord komt in de video’s bij Vieren. Maar wie is hij eigenlijk?

Peter van der Beek

Wat is je favoriete film? ‘Pride and Prejudice’ uit 2005, met Keira Knightley. Gebaseerd op het boek van Jane Austen. Deze film laat mij helemaal voelen hoe liefde, en het hele proces eromheen, kan zijn.

Waarom ben je eigenlijk theologie gaan studeren? Ik ontdekte in de loop der jaren steeds meer dat ik echt op zingevingsniveau met jonge mensen aan de slag wilde gaan. Om met mensen stil te staan bij levensvragen, zoals: ‘Waarom zijn wij hier op aarde?’. Tegelijkertijd inspireert het mijzelf ook enorm.

Waar ervaar jij God? In de blik van een ander, in de natuur én in mezelf. Eigenlijk kan ik God overal ervaren. Hij/Zij/Het is overal!

Wie kom ik tegen als ik je voordeur door kom? Allereerst komt onze langharige chihuahua Boris op je afgesneld voor een warme begroeting! Daarna komen mijn partner Gaston en ikzelf pas in beeld.

Wat vind je de mooiste uitspraak van Jezus? ‘Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij?’ God zorgt voor mij, wiehoe!

Hoe oud ben je? Ik ben 34 lentes jong.

Wat moet je absoluut niet tegen je zeggen? Je kunt (bijna) alles tegen mij zeggen. Ik ben niet snel kwaad of geshockeerd. Kom maar door!

Meer informatie over Peter vind je in het magazine dat bij Vieren hoort. Je kunt ook kennismaken met Willemijn van DijkPieter Both en Jeannet van Doorn.